Lidl vam svaki tjedan donosi jednostavne, povoljne i kreativne recepte koje svatko od vas može pripremiti u svojoj kuhinji i postati pravi Lidl chef. Kuhajte za sebe, svoju obitelj i prijatelje i isprobajte različite recepte sa sezonskim i svježim namirnicama, a sve po Lidl cijeni i uz najbolji omjer cijene i kvalitete.

RECEPT:
2 patlidžana
2 tikvice
2 ljubičasta luka
2 paprike babure
3-4 rajčice
2 režnja češnjaka
250 ml pasate
par listića bosiljka
2 žlice sjeckanih tostiranih lješnjaka
200 g Feta sira
maslinovo ulje
sol & papar

Patlidžan prepolovimo i narežemo na tanke ploške. Tikvicu narežemo na tanke kolutiće. Papriku narežemo na četvrtine, izvadimo koštice i narežemo na komadiće. Luk ogulimo i narežemo na kolutiće. Rajčicu narežemo na ploške.
Vatrostalnu zdjelu za pečenje nauljimo maslinovim uljem. Povrće slažemo jedno preko drugog naizmjenično, da dobijemo lijepi šareni niz. Posolimo i popaprimo. Nasjeckamo češnjak i posipamo ga po povrću. Zalijemo pasatom, nadrobimo Feta sira po povrću, poškropimo maslinovim uljem i stavimo u pećnicu na 180°C. Pečemo da povrće omekani i poprimi malo boje, oko 30 minuta.
Pečeni Ratatouille posipamo tostiranim lješnjacima, poškropimo maslinovim uljem i ukrasimo listićima bosiljka.

Prati nas na:
YouTube: https://www.youtube.com/c/LidlhrvatskaHR
Facebook: https://www.facebook.com/lidlhrvatska
Instagram: https://www.instagram.com/lidl_hrvatska

Dobro došli na službeni Lidl YouTube kanal. Na ovom kanalu možete pronaći kulinarske videe, zabavni edukativni serijal za djecu i roditelje o zavičajima Hrvatske “Tajne moga zavičaja”, edukativne sadržaje za roditelje u suradnji s dr. sc. Jovančevićem ili edukativno-informativne sadržaje u suradnji s HGSS-om.
Naravno, pratite i naše kampanje i promotivne akcije.

https://tvrtka.lidl.hr/impressum

1 Comment

  1. Hej Lidlchef hvala na praktičnom načinu izrade ovog jela. Izgleda fenomenalno. HINT: Ono što bih ja samo napravio drugačije je da se patrlidžan prepeče obavezno na tavi s uljem posebno prije nego se složi s ostalim povrćem. Na taj način dobije puno bolji okus. Obično ljudi koji kažu da ne vole patlidžan to kažu jer ga jedu a da ga ne prepeku. Pozdrav 🙂

Write A Comment